sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Kynsilaukka

Kynsilaukka

Synttäripäiväni oli tänä vuonna tiistai, kuten se oli myös vuonna 1987, jolloin näin ensimmäistä kertaa päivänvalon. 22 vuotta! Jee. :D Mikä onkaan parempaa, kuin mennä ravintolaan syömään? Valitsin monista vaihdoehdoista Kynsilaukan, koska hitto vie rakastan valkosipulia ja löysin menusta pari ruokaa, joita ehdottomasti halusin kokeilla. Vanhemmillekin aikataulu passasi, joten tein varauksen klo 19.

Jos katsotte ikkunaa tarkkaan huomaatte, että ravintolan logon alla on numero 22. Ravintola on perustettu samana vuonna kuin olen syntynyt!! Mikä sattuma! Huomasin asian vasta tutkiessani ruokalistaa ravintolassa. Holy smoke, tämä oli selvästi kohtalon tms. johdatusta, koska en todellakaan huomannut asiaa varatessani ravintolaa. Tupla-jee, tästä ikävuodesta on selvästi tulossa hyvä! (Ainakin ruokamielessä?)

Ravintola on sisutettu kodikkaasti ja se henkii vanhanajan tunnelmaa. Puiset parrut risteilevät katossa, valaistus on sopivalla tavalla hämärä, sisustus on tumma, muttei kuitenkaan synkkä ja seinillä on hienoja kuvia ruoka-annoksista. Tullessamme sisään olimme melkein ainoat asiakkaat, mutta kahdeksan kieppeillä ravintola alkoi täyttyä. Seitsemän on siis ravintolamaailmassa melkoisen aikainen päivällisaika viikollakin.

Pöydästä löytyy purkeissa valkosipulinkynsiä purkissa, yrtti-öljysekoitusta sekä eräänlaista kastiketta. Tarjoilija myös tarjoaa nopeasti juomatilausten jälkeen leipäkoria, josta saa valita marjaista leipää tai…hmm, jotain toista leipää, jota en nyt muista. Ja päälle tietysti valkosipulilevitettä. 

À la carte-lista on kattava ja tyyliltään melkoisen skandinaavinen. Alku- ja pääruokia saa joko pieninä tai isoina, pienien ollessa pyöreästi alle 15 ja isompien yli 20 euroa. On Etanoita, valkosipulikeittoa, herkkulautasia, lohta, pari kasvisruokaa, vuohenjuustoa, kanaa, lammasta, porsasta… Jälkkäreistä löytyy mm. kotijäätelöä, ohukkaita (saa lisämaksusta liekitettyinä) ja kotijäätelöä. Jälkkärit maksavat n 8 euroa, liekitys n 2,5 euroa. Viinilista on ihan kattava, laseittain sai muistaakseni viittä valko- ja punaviiniä, kuohariakin löytyy ja tietysti kunnon shamppanjaa.

Drinkkilistakin löytyy ja jos olo tuntuu erityisen seikkailunhaluiselta, tai tosiaan tykkää valkosipulista, voi kokeilla valkosipuliolutta, valkosipulia terävien kanssa, valkosipulia kahvissa(!!)… Okei, en sentään tykkää kynsilaukasta noin paljoa! Sääli, ettei listalla kuitenkaan ole valkosipulijäätelöä… Sitä olisin nimittäin ottanut ehdottomasti!




LIEMITIETTY: Valkosipulikeittoa € 14,5/7,2

Valitsin tietysti valkosipulikeiton. Se oli kermaisen pehmeä ja vienosti valkosipulinen. Itse asiassa, olisin toivonut sen maistuneen hieman voimakkaammin, mutta ehkä oli parempi seuraavan päivän Arena-messuja ajatellen, ettei henki haisisi niin pahasti valkosipulille. :D Otin pienen annoksen ja se olikin juuri sopivan kokoinen alkupalaksi. Pelkkänä pääruokana tietysti kannattaa ottaa isompi lautasellinen.

Äiti valitsi alkuun pienen annoksen KUTUN KUTSUA (€ 17,60/8,70) eli kuumaa vuohenjuustoa salaattipedillä. Vuohenjuusto on aina vuohenjuustoa, eli hyvää! Tosin jokin makea kastike tai hedelmät olisivat tehneet annoksesta vielä piirun verran paremman.

Iskä valitsi KUUMASTA KUPISTA (€ 11,50) eli kuusi etanaa valkosipulivoissa. Myös hän kehui annostaan.


VALLOITTAVASTI VIEREKKÄIN: Papu-vihannespaistos

€ 18,10/15,40


Ilta jatkui kasvispitoisesti ja oh boy, että olin tyytyväinen valintaani! Annos oli todellakin valloittava! Ihanassa, tomaattisessa maustekastikkeessa lymysi ihania isoja papuja, erilaisia vihanneksia ja juureksia. Todellinen helmi! Annos oli melkoisen kuuma, joten heti sen kimppuun ei sopinut hyökätä vaan nautiskella hitaasti… Mmm… Sain kauhean kipinän ostaa tomaattikastiketta ja hukuttaa siihen kaikki seuraavat keitokseni! :D Pitäisi tosiaan käyttää enemmän papuja. Täydellinen annos kylmään ja kosteaan syyspäivään, lämmitti ihanasti eikä ollut pienenä annoksena yhtään liian iso eikä pieni. Toinen piste!

Ja pisteet myös vanhemmilta, jotka myös söivät omat annoksensa eli UUNISTA LOIHDITUT (€ 22,50/19,25) Kala-äyriäisvartaansa viimeistä kastiketahraa myöten. Maistoin lohta ja se olikin maukasta. Tämähän oli hyvä valinta!

Rommimarjat (€ 7,30)

Jälkiruokalista ei suuresti minua puhutellut ja mietinkin, ottaisinko jälkkäriksi terästetyn cappuccinon vai jonkinlaisen drinkin. Päädyin kuitenkin rommilla höystettyihin marjoihin, joka olikin yllättävän hyvä päätös aterialle. Annos oli raikas ja juuri sopivan romminen. Mmm, rommia… Pitäisiköhän ostaa kotiin? Olisiko se oikeasti hyvää drinkeissä? Pari kaveria ovat erityisen ihastuneita yhteen rommi-drinkkiin ja sitähän voisi joskus kokeilla. Hmm, minullahan on lippu sinne Tallinnaan…

Iskä valitsi jälkkäriksi Kuuman omenatortun jäätelöllä (€ 8,20), muttei halunnut sitä liekitettynä. Äiti päätyi Kotijäätelöön (€ 7,75), joka (ainakin sillä kertaa) taisi olla appelsiinia tai mangoa. Joka tapauksessa annos ei ollut äidin mielestä mikään järisyttävä makuelämys vaan hän olisi toivonut muunmakuista jäätelöä. Kannattaa siis varmistaa tarjoilijalta, ettei joudu pettymään.

Ysin arvoinen synttäri-illallinen! (Saman arvosanan minäkin sain syntyessäni, siniset sormet ja varpaat veroittivat sen yhden pojon.) Vanhemmat tykkäsi niin, että tänne voi huoletta tuoda vaikka tyttöystävän vanhempineen ensi tapaamiselle tai asiakkaat illalliselle tai tunnelmallisille treffeille… Palvelu oli asiantuntevaa ja mutkatonta, tosin olisin odottanut sen olevan hieman nopeampaa, kun ravintola ei todellakaan ollut täynnä. No, eipä meillä nyt ollut kiire minnekään.

Kynsilaukka ei tietenkään ole opiskelijan hintatason paikka, mutta jos haluaa syödä silloin tällöin hyvin ja vähän kalliimmalla kuin Johdon salaatit, niin Kynsilaukka on mielestäni varma valinta. Siis, jos pitää valkosipulista. :D

p.s. Nettisivuilla pöytävarauksien teko ohjataan nettilomakkeelle, joten samalle illalle varausta kysyessään kannattaa olla sähköpostin ääressä tai sitten tietysti soittaa ravintolaan.

Kynsilaukka
Fredrikinkatu 22
Puh (09) 651 939
www.kynsilaukka.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti