keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Se viikko menikin leipoen! Fudgea, kahta eri kakkua ja vielä pull apart -leipää

Joskus leipominen on raskasta. Se on terapiaa ja lievittää stressiä mainolla tavalla (varsinkin, kun voi usein vähän maistella valmista tuotosta...), mutta joskus yhdelle ja samalle viikolle sattuu monta juttua, joihin joko omasta tai muun tahdosta kehittelen jotain. Case in point: viime viikko. Tein sillon 1) kaverin lauantaisiin synttäreihin suklaafudgea, mutta sitten 2) iskä pyysi tekemään rapuiltaan jotain makeaa. Sitten olin vielä luvannut 3) leipoa jotain juustokakkuista duunin tyttöjeniltaan ja vielä piti 4) tehdä kaverille ja hänen poikaystävälleen leipä heidän tupareihinsa. No niin! Eikun vaan kolme eri ostoslistaa kalenteriin, ja missäs olikaan mun kaikki astiat?


Fudge on mielestäni ehkä maailman helpoin herkku a.k.a. lahjaidea. Toki sen voi tehdä vaikeammankin kautta kerman ja voin avulla, mutta fool proof -ohje on kuumentaa tölkki tiivistemaitoa ja lisäämällä siihen n. 300-350 grammaa suklaata ja maun mukaan pari kourallista pähkinöitä/kuivattuja hedelmiä. Oheinen fudge kaverin synttäreille tehtiin juurikin yllä olevan ohjeen mukaan ja niille kuivatuilla hedelmillä. Hyvää oli ja kaverikin tykkäsi. :) Fudgesta piti itse asiassa tulla kurpitsafudgea lähestyvän kiitospäivän kunniaksi (kaikki amerikkalaiset tavat ovat hyviä omaksua, jos niihin vain liittyy leivontaa), mutten sitten löytänyt lähikaupasta kurpitsasosetta (ei mikään yllätys sinänsä), enkä sitten jaksanut lähteä sitä jostain metsästämään. Ja varmaan kaikki jenkit täällä Suomessa ovatkin jo hamstranneet kaikki kurpitsasosetölkit esim. Behnford'sista, kuten joka vuosi. Tällä hetkellä Libby's kurpitsasosetta kyllä myydään liikkeen nettikaupassa, joten ehkä tässä pitäisi joku viikonloppu pistäytyä... Tai sitten vaan tilata netistä tuotetta, jonka voisi käydä ostamassa muutaman kilsan päästä. :P

Tein viime joulukuussa glögifudgea oikein kunnolla eli keitin kermaa, sokeria, siirappia, kaakaojauhetta, suklaata ja voita kattilassa ja oikein mittasin lämpömittarilla, että massa oli juurikin oikean lämpöistä seuraavaan vaiheeseen! (En siis millään kuumemittarilla vaan ihan 25 euron ruuanlaittoon tarkoitetulla mittarilla. :D ) Kivaa se sekin oli, tänä vuonna varmaan joutuu uusintakierroksen tekemään, jotta sitä laitetta tulisi käytettyä edes kerran vuodessa...


Sovin viikonloppuna kaverin rapuillassa ollessani, että minä, toinen kaveri ja hänen poikaystävänsä menisimme seuraavan (eli viime viikon) keskiviikkona iskän luo rapuiltaan. Lisää rapuja, ou jee. Noh, olikos se nyt sitten maanantaina kun hän viestitti, että ehtisinkö leipoa sinne. No totta kai, aina ehtii! :D Täytyy myöntää, että vaikka yleensä aina leivon sinne sun tänne, niin ei tullut mieleenikään leipoa tuonne. Oops. Noh, onneksi iskä oli taas kartalla. 

Kyseessä on melko tavallinen kahvikakku, jonka väliin tuli kerros tuorejuustomassaa. Nyt kyllä olen leiponut niin paljon kaikenmaailman juustokakkujuttuja, että tulee jo tuorejuustot korvista ulos. Joku roti. Kakun nimi on niinkin hieno, kuin Cinnamon Cream Cheese Coffee Cake eli sitä voi kutsua vaikka 4c:ksi tai CCCC:ksi. :D Ohje (englanninkielinen) löytyy täältä. Ah, kuinka rakastankaan kahvikakkuja, kun niissä on tuollainen murukerros päällä! Ja kyllä iskä ja kaverikin siitä tykkäsi ja jäipähän iskälle taas vähän herkkuja pakkaseen.

Ja seuraava leivonnainen, oh my, tästä tulee taas piiitkä postaus. Odottakaas hetki, käyn hakemassa kupin kahvia. Ja suosittelen sitä teillekin, hetki vain. *hakee kahvia* *hörps* No niin, missäs olinkaan... Aivan! Pomo sai muutama viikko sitten kuningasajatuksen, että vuokrataan toimistorakennuksen 11. kerroksen saunatilat (jacuzzilla!) ja pidetään tyttöjen ilta toimiston naisten kesken. Well, now you're talking! Kaikki paitsi yksi pääsimme osallistumaan ja jokainen toimitti jotain ruokaa pöytään sekä omat juomat. (Noh, oli siellä kaksi skumppapulloa ihan yleisessäkin jaossa...) Itse en sattuneesta syystä voinut mennä saunaan enkä uimaan, mutta rentouttavalta se näytti. Ja saatiin mahtavia kuvia, kun jacuzzin takaa näkyi horisontissa Otaniemi. (Tässä tapauksessa jopa se oli mahtavaa. :D )

Työkaveri kommentoi kaverin rapujuhlista lisäämääni juustokakun kuvaan, että jotain tällaista perjantaille. Olinkin pallotellut vähän, että mitä sitä oikein tekisin ja päädyin sitten toiveen ja syksyn yhdistämiseen eli omena-toffeejuustokakkuun. (Mitä olinkaan juuri sanonut juustokakuista?) Syksyyn sopii omenat ja omenoiden kanssa tietysti kaikki toffeinen ja...noh, tuorejuusto melkein minkä vaan kanssa. Kaneli sopii myös loistavasti omenoiden kanssa ja sekaan vielä vähän kardemummaa, niin tässähän alkaa jo tulla joulu mieleen. Noh, ehkei nyt sentään liioitella...



Kuvassa myös työkavereiden taiteilemat katkarapu- sekä kana-vuohenjuustopiiraat. Kanapiiraaseen en koskenut, mutta luotan muiden mielipiteeseen sen maistuvuudesta. Katkarapupiiras oli oivallista. Illan menu koostui myös juustoista, rypäleistä, piparkakuista ja kirsikkatomaateista, joten eipähän ainakaan jäänyt nälkä. :D Oheisia kuvia oli myös kiva levittää Facebookissa kuvatekstillä "Girls night at the roof top sauna!" Pieni "boustailu" on aina hyvästä... ;)

Ai niin, kakun ohje! Hyvä ettei unohtunut. Se (jälleen enkunkielisenä) löytyy täältä. Minä ja muutama muu viihdyttiin ihan loppuun asti ja ihana financial manager ajoi meidät sitten kotiin. Tämä tietysti tarkoitti sitä, että pyöräni jäi Espooseen ja kun olin aamulla lähdössä balettiin, niin... Noh, kävelin sitten Espooseen (8 km) ja pyöräilin takaisin. Ihanassa syyssäässä ei sinänsä haitannut. Räntäsade olisi ollut vähän eri asia...

Ja vielä viimeinen leivonnainen uunista ulos, ihan kirjaimellisesti. Tupareihinhan pitäisi aina viedä leipää ja suolaa, koska se kuulemma tuo hyvää onnea. Koska en oikein perusta suolasta vaikka se onkin leivonnassa korvaamaton, niin vien yleensä vain leipää. :) Tein joskus vuoden alussa tai joskus muulloin Korsossa Smitten Kitchen -blogin innoittamana cheddar-juuston, oluen ja sinapin makuista pull apart -leipää, eli leipää, josta voi sananmukaisesti vetää erilleen paloja. Kuva antaa osviittaa. Tykkäsin leivästä tosi paljon, joten why not tekisi sitä toiste. Ostamani cheddar-juusto oli yksittäispakattuja aamiassulatejuuston tapaisia viipaleita, joten tulos ei ollut niin hieno kuin mitä oikeasta cheddarista olisi saanut. Lähi-S-marketin valikoima ei ole ihan se paras; nähtävästi tästä lähin on ihan oikeasti tehtävä ostokset keskustan kaupoissa...

En tiedä, miltä leipä maistui, koska en ole vielä kysynyt kaverilta. Mutta kunhan hänet näen seuraavan kerran, niin tenttaan. Kun annoin leivän hänelle tupareissa hänen kommenttinsa tosin oli lupaava: "Loistavaa krapulaleipää!" Aivan varmasti: juustoa, olutta (ilman alkoholia paiston jälkeen) ja sinappia. Noms. Ja leipurikin sai osansa, koska ostin ison pullon tummaa olutta, josta jäi yli puolet omaan käyttöön. Leipurin palkka... ;)

Huh, kyllä taas viime viikolla meni mukavasti rahaa leivontaan, mutta onneksi perjantai oli palkkapäivä. :D Tämä kuukausi näyttää rauhallisemmalta, kun ei ole (ainakaan vielä) montaa tapahtumaa edessä. Yhdet synttärit, joihin onkin taas tarkoitus väsätä kunnon luomus à la sokerikuorrute... Ja sitten on yksi brunssi kuun puolivälissä, mutta sinne nyt ei tarvitse leipoa kuin pari juttua. Eikun ai niin, niitä synttäreitä ennen onkin yksi toinen juttu, johon pitää kans taiteilla kunnon kuorruteluomus. Kaksi kunnon sokerikuorrutekakkua kolmen päivän sisällä. Noh, onneksi on jo kokemusta sokerikuorrutteista ja itsepähän halusin tehdä niitä lisää. :D Ja sitä ei olekaan sitten kuin pari viikkoa omiin synttäreihin ja omasta synttärikakusta on tulossa jotain, joka muistetaan! (Juomien määrästä huolimatta.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti